Achilles Veen Meiden Onder 15 spelen WSV Well Mo15 van de mat.

Zaterdag 13 oktober stond op een mooie zonnige zomerdag in de herfst de uitwedstrijd tegen WSV Well op het programma, de aftrap was om 09.30 uur.
Tijdens de wedstrijdbespreking werd benadrukt dat er deze ochtend van onderschatting geen spraken mocht zijn. Well had namelijk nog geen wedstrijd gewonnen, dus lijkt deze competitie een van de mindere teams.
De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren we toch nog niet helemaal wakker/scherp. Of dit kwam doordat een aantal meiden de afgelopen week met school naar Engeland waren geweest. Of dat het voor een aantal vrijdag te laat in de Efteling was geworden weten we niet. Maar na de wat mindere begin fase gingen de dames van Achilles Veen voetballen en echt goed voetballen.

Helaas had de grensrechter van Well in het begin wat last van een omhoogslaande arm. Elke bal van de Veense meiden naar voren werd begroet met een buitenspelvlag moment. Gelukkig had de goed leidende scheidrechter dat al snel in de gaten en liet op de juiste momenten doorvoetballen.

Vanaf minuut 8 ging het snel de Achilles meiden scoorden er lustig op los, de ene aanval was nog mooier dan de andere (onder aan dit verslag vind u alle doelpuntenmakers terug). De eerste helft kreeg onze keepster Fleur ook geen bal op het doel.
We gingen met een 0-9 voorsprong de rust in. Tijdens de bespreking in de rust werden de wissels doorgevoerd. Ook werd benoemd dat het met z’n grote ruststand moeilijk is om de tweede helft ook zo geconcentreerd te blijven spelen en zoveel doelpunten te maken (dit lukt bijna geen enkele club).
Begin van de tweede helft moesten we door de nodige wissels even zoeken naar de juiste balans. Hierdoor was de eerste kans van de tweede helft voor Well, en dit schot werd gelijk een doelpunt.
Maar wat lieten onze meiden daarna zien dat het dus toch mogelijk is om twee hele goede helften te spelen. We gingen door waar we de eerste helft mee gestopt waren met doelpunten maken. Ook in de tweede helft werd er lustig op gescoord met goedvoetbal door onze meiden. Helaas viel Nikita vlak voor tijd nog geblesseerd uit.
De eindstand WSV Well MO15-1 – Achilles Veen MO15-1 is 1-18.
Zonder al onze andere meiden tekort te doen was de grote uitblinkster van deze goede wedstrijd aan onze zijde Roos, die naast een aantal mooie assists zelf ook nog eens zeven doelpunten maakte.
Ondanks dat Well een van de mindere tegenstanders uit onze competitie is, zijn wij als begeleiding trots op onze meiden. Want om 70 minuten lang zo geconcentreerd te blijven spelen is echt een knappe prestatie.

Opstelling: Fleur, Lisa, Charlotte, Britt, Lotte, Nina, Quinty (aanvoerder), Roos, Indy, Dewy en Renske.
Wisselspelers waren: Yacintha, Jenna, Isa, Robine en Nikita

WSV Well MO15-1 – Achilles Veen MO15-1 einstand 1-18 (0-9)
– 8’ 0-1 Dewy
– 10’ 0-2 Roos
– 12’ 0-3 Dewy
– 14’ 0-4 Indy
– 15’ 0-5 Roos
– 18’ 0-6 Roos
– 19’ 0-7 Dewy
– 25’ 0-8 Roos
– 35’ 0-9 Roos
– 39’ 1-9
– 44’ 1-10 Danique
– 49’ 1-11 Robine
– 51’ 1-12 Dewy
– 52’ 1-13 Roos
– 55’ 1-14 Roos
– 58’ 1-15 Danique
– 61’ 1-16 Isa
– 68’ 1-17 Isa
– 70’ 1-18 Isa

De komende twee weken staan er tot op dit moment nog geen wedstrijden gepland. Op zaterdag 3 november staat in Eethen om 11.00 uur de topper GDC MO-15 – Achilles Veen MO15 op het programma, dit betreft de huidige nummers 1 en 2 uit onze competitie.

Met vriendelijke groet de begeleiding.
Dick, Martin en Gijs