Achilles Veen MD1 verliest bij Rijsoord

Afgelopen zaterdag 23 januari mocht de MD1 zich weer opmaken voor een nieuwe competitiewedstrijd. Door de nieuwe indeling komen we dit half jaar 4 nieuwe tegenstanders tegen. Spannend en leuk! Vandaag werd er om 10:30 uur afgetrapt tegen VV Rijsoord MD1. Op weg naar Ridderkerk dus…

Helaas kunnen we nog steeds niet beschikken over Quinty, hopelijk is ze er snel weer bij! Emma begon vandaag op de goal, in de verdediging zagen we Lotte, Shayra, Kirsten en Charlotte. Op het middenveld begonnen vandaag Yacintha, Isa en Nina en in de voorhoede gingen Robine, Ezra en Renske de strijd aan. We hadden verwacht een wedstrijd te spelen op kunstgras alleen mochten we het laten zien op een bevroren veld. Doordat VV Rijsoord enkel een meiden D en een dames elftal hebben was de tegenstander van erg groot formaat.

Dit was op het veld ook zeker te merken. De meiden van Achilles waren onder de indruk en duels werden voorzichtig aangegaan. Zo kon er in de ‘3e minuut een speelster van Rijsoord er zo door heen lopen, vervolgens speelde ze Emma uit en bracht de stand op 1-0! Even later in de ‘5de minuut kwam er een speelster van Rijsoord geheel vrij op zo’n meter of 25 meter vanaf het doel. Ze haalt verwoestend uit en schoot de bal over Emma heen, 2-0!

Na de 2-0 kwam Achilles meer in het spel, het was wel veel tegenhouden. Maar de meiden hielden moed en kwamen er zo af en toe een keertje uit. Nu ging Nina richting het doel, ze kwam niet verder dan een rollertje, gemakkelijk voor de keepster. Twee minuten later was het de beurt aan Ezra, helaas gleed ze bij de achterlijn uit en kwam er geen goede voorzet. Wel verdiende de meiden twee corners achter elkaar. Maar voor gevaar konden ze niet zorgen. De wedstrijd kabbelde voort. Na wat forse overtredingen in de vorm van duw en trek werk wist Rijsoord er uit te komen door een goed vallende lange bal, Emma werd koeltjes uitgespeeld en ze brachten de stand op 3-0! Tot aan de rust gebeurde er niet veel, Rijsoord kwam niet aan voetballen toe doordat Achilles er wat korter op zat.

In de rust werden er aanwijzingen meegegeven om er nog korter op te zitten. Dit zou tot meer en meer balverlies van de tegenstander leiden. Wat ook zeker het geval was en wat we goed terugzagen in de tweede helft. De eerste 10 minuten van de tweede helft was er weinig dreiging van beide kanten. Wel zat Achilles vele malen beter beter in het spel..

Dat het de tweede helft 0-0 is gebleven is ook zeker te danken aan Emma. Keer op keer had ze fantastische reddingen!! Goed gedaan, meid!

De tweede helft was niet heel aantrekkelijk om naar te kijken. Wel kwam Achilles tot meer kansen door de felheid die ze in het spel brachten.  Maar tot een doelpunt kwam het niet. In de return valt er wel wat te halen voor Achilles. De groen-witte zijn behendiger en sneller dan Rijsoord, we zullen zien!

Al met al hebben de meiden ondanks het verlies een goede wedstrijd gespeeld, ook als je kijkt dat we maar met 11 op stap gingen!

Nu hebben we twee weken vrij en treden we op 13-2 opnieuw aan tegen Be Ready! Waar we afgelopen december de bekerwedstrijd nog met 0-2 van gewonnen hebben. Aftrap 09:30 uur in Veen!

KLIK HIER om de foto’s van deze wedstrijd te bekijken!