Achilles Veen 3 weet weer wat winnen is

Op een koude en winderige zaterdagmiddag mochten de zelfbenoemde vedetten van Veen 3 aantreden tegen ASH 2 uit Hellouw. Na 90 minuten zwoegen en ploeteren stond er een 2 – 3 einduitslag in het voordeel van de groen-witten op het scorebord.

Traditioneel allereerst de afwezigen van vandaag. De langverwachte terugkeer van de verloren gewaande gebroeders Laatiyaoui was een feit, dit tot grote vreugde van de Veense equipe. Ze werden binnengehaald als helden. We verlangen nu alweer naar de dansjes na een goal.

Ook Gerwin ‘Q-tje koen van sacke’ Sack die genoten had van een vakantie was weer terug van weggeweest. Leider Maurits Burghout had zijn keepershandschoenen uit het vet gehaald en keepte een wedstrijdje bij de veteranen. Marijn v.d. Wetering moest (naar eigen zeggen) auto’s verkopen en Arian van Helden maakte samen met Juan ‘ons loempia’ Burghout en Frank ‘krent’ van Ballegooijen minuten in Veen 4. Gerben Verheij had last van zijn enkel. Die heeft in korte tijd heel de medische encyclopedie al onder de leden gehad. Harm Vierhouten, de eerste keeper die ballen kan vangen met zijn mond, traint alleen maar omdat hij op zaterdagmiddag zo nodig telefoonschermpjes moet repareren. Ook Matthijs ‘konkelaer’ Burghout had arbeidsverplichtingen. Dit gold ook voor Reinier ‘witte’ Vos. Roy ‘scooter’ Vos had zich verslapen en nam plaats op de bank. Jan ‘hulp sinterklaas’ Honcoop zou later aansluiten. Naast Roy op de bank namen Mart Jan Nieuwenhuijzen, Johan ‘pussy’ Vos en Huibert ‘the mexican’ van Helden plaats. Een goed gevulde bank dus.

Dan de match. Voor alle spelers van Veen 3 hun wekelijkse hoogtepunt. Er werd uitstekend gestart met mooi verzorgd veldspel en veel positiewisselingen.

De zeer jonge scheidsrechter (hij kon zomaar een zoon zijn van onze leider) negeerde het overduidelijke vlagsignaal van onze Luc waardoor twee spelers van ASH voor het eerste dreigend over de middenlijn kwamen. Het leverde meteen een reuze kans op ware het niet dat onze ster-keeper Gerhard ‘Oliver Kahn’ Boogaard op zijn hoede was en de bal voor de voeten van treuzelende spits vandaan ranselde. Vervolgens hervatte hij snel het spel naar de rechterflank waar Nick ‘Boumpie’ Bouman goed was uitgezakt. In plaats van de bal een keer lang naar voren te peren speelde hij bedachtzaam terug op onze keepert. Hij had alleen over het hoofd gezien dat de ASH spits nog niet was teruggesjokt. Laatstgenoemde kon de bal dankbaar in ontvangst nemen en zijn kompaan in de spits bedienen de het lederen speelobject langs de verbouwereerde ‘Kapke’ schoot 1 – 0.

Hierna schakelde Veen 3 een tandje bij. Een voorzet van Gerwin Sack belande  tegen de onderkant van de lat en trof helaas geen doel.

Voor rust viel het doek voor onze trouwe soldaat op rechts Michael van der Velden. Hij probeerde middels een halve karate trap een lange bal te onderscheppen. Helaas voor hem en alle mensen die de groen-witte equipe een warm hart toe dragen scheurde hij zo’n beetje alles af in de hamstring-regio. Dit voorval zal een paar weken verplichte voetbal rust betekenen voor hem.

Na rust een wisseling. Johan ‘pussy’ Vos viel in voor Gino van Vuren. Toevallig of niet maar de druk werd nog groter op het doel van ASH 2.

Een op maat genomen corner van Gillian ‘sparerib’ Vos belande rond de 16 op de pantoffel van Badr ‘pinguin’ Laatiyoui. Hij aarzelde niet en nam hem meteen op de wreef. De bal zeilde schitterend langs de goalie in de korte hoek: 1 – 1. Duidelijk werd dat een week of vier rust hem goed hadden gedaan.

Vanaf hier is het verslag gebaseerd op de input van ‘onafhankelijke’ ooggetuigen.

Na de 1 – 1 gingen de groen-witten op zoek naar meer goals. Deze zouden dan ook volgen.

De ontketende Badr Laatiyaoui had de smaak te pakken. Hij trok vanaf links naar binnen en haalde van een meter of 20 a 25 verwoestend uit. Resultaat was een goal die de geschiedenisboeken in gaat. Hij veegde de bal in de korte hoek stijf in de kruising: 1 – 2. Een wonderschone goal.

Hierna was de Veense beer los. Nick Bouman werd aangespeeld en toonde zich een ware draaitol in het strafschopgebied. Na diverse kapbewegingen wist hij met zijn Linkse chocoladebeen een gaatje te vinden in de korte hoek en bepaalde hiermee de stand op 1 – 3.

Voor de statestieken scoorde ASH kort voor tijd nog de 2 – 3 maar de overwinning van Veen 3 kwam niet meer in gevaar.

Een eervolle vermelding voor man of the match Johan ‘pussy’ Vos die (naar eigen zeggen) een publiekswissel kreeg.

Eindresultaat: een 2 – 3 overwinning. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Theole 2 op het programma om 14:30.