Achilles Veen 3 verliest weer eens voor de verandering

Op een veld dat in niets leek op de golfbaan ernaast (leek meer op een golfslagbad) was Veen 3 niet opgewassen tegen het groen-gele geweld van BLC 4. De eindstand was 3 – 1 in het voordeel van de Bosschenaren.

Allereerst de afwezigen, de lijst die soms langer is dan de lijst met áánwezigen. Nog steeds zijn de gebroeders Laatiyaoui afwezig, het lijkt erop dat ze bezig zijn met een geheel verzorgde voetreis naar Mekka. Naar eigen zeggen zijn ze komend weekend weer van de partij, we wachten het maar af. Gerwin ‘Q-tje koen van sacke’ Sack genoot nog steeds van zijn vakantie naar het corrupte Malta, misschien is hij daar de fijne kneepjes van het vak aan het leren. Ruben Burghout diende zijn kunsten te vertonen bij Veen 2. Gerben Verheij heeft nu weer last van zijn knie. Gillian ‘sparerib’ Vos vond het belangrijker om bij het eerste te kijken. Leider Maurits Burghout liep weer eens de ‘Van Gerwen’ uit te hangen ergens in een verlaten cafétje in ‘the middle of nowhere’. Onze vlaggert had lekker handig een rijles gepland zo vlak voor de wedstrijd waardoor zijn vlagkunsten node gemist moesten worden. Marijn v.d. Wetering en Arian van Helden konden ook niet (ik heb geen idee waarom).

Over naar de wedstrijd. Binnen een paar minuten spelen was daar een vlaag van verstandsverbijstering van onze verrassing uit de hoge hoed Roy ‘scooter’ Vos die nog in de olie was van de biertjes de avond ervoor. Hij dacht in een fractie van een seconde de beroemde basketballer Tony Jordan te zijn en wilde aan een dribbel (met zijn hand) beginnen. Helaas voor hem spelen we VOETbal. De scheids kon niet anders dan een terechte pingel tegen geven, een lekker begin voor de groen-witte equipe. Onze eigen penalty killer Gerhard ‘stofkapke’ Boogaart stopte als een ware Tim Krul de poging. Helaas werd de rebound alsnog achter de kansloze keepert geschoten: 1 – 0.

Hierna kwam Veen 3 iets beter in het spel. BLC 4 bleef gevaarlijk (met name door gebruik te maken van de sterke wind) en verraste de Veense defensie keer op keer, ook door geschutter van deze en gene.

Enkele gevaarlijke aanvallen via links, waar Matthijs ‘konkel koning’ Burghout zijn directe tegenstander nogal eens te vlug af was leverden niks op. Vlak voor rust wist Veen 3 wel wat gevaar te stichten met gevaarlijke corners. Een van die corners kwam in de kluts voor de voeten van Nick ‘Goodmorning Vietnam’ Bouman. Onze onverschrokken mid-mid behield het overzicht en zag de instormende Reinier ‘neefje van’ Vos vrij staan. Laatstgenoemde schoot de bal keurig beheerst langs de keeper en liet door dit schot het netje vibreren: 1 – 1.

Voor rust, en in de rust wat wisselingen in de Veense ploeg. De ploeg wist na rust prima de tegenstander terug te dringen zonder echt gevaarlijk te worden. Ook BLC 4, die qua tenue wel wat weg hebben van Norwich City, werd niet meer gevaarlijk op een poging die strandde op de lat na.

De moegestreden, en half geblesseerde laatste man Arjan Klop werd vervangen, Nick Bouman kon door een pijnlijk blok niet meer vol aanzetten en ook Gerrold ‘Mourinho’ Burghout liet zich vervangen. Hierdoor werd wel erg veel kwaliteit op het middenrif ingeleverd.

Hiervan werd door de Bosschenaren ultiem geprofiteerd door 2 goals in korte tijd waardoor ze uitliepen naar 3 – 1. Hierna was de wedstrijd gespeeld en mochten de Veenmannen afdruipen richting huis.

Na de wedstrijd was het (naar verluid) nog lang gezellig in de kantine in Den Bosch, waar de klassiekertjes van Django Wagner hard uit de kelen galmde, en de biertjes de stembanden smeerden.

 

Eindresultaat: een 3 – 1 nederlaag. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen ASH 2 op het programma om 12:30.