Achilles Veen 2 verslaat Nivo Sparta 2 en is de nieuwe koploper

Veen 2 is, dankzij een uitstekende 7 – 1 overwinning op Nivo Sparta 2 uit Zaltbommel de nieuwe koploper. Dit ingegeven door het feit dat de wedstrijd die LRC 2 moest spelen was afgelast.

Matthijs Burghout, Arjan Klop, Badr Laatiyaoui en Jan Honcoop waren niet opgenomen in de wedstrijdselectie door uiteenlopende redenen. Op de bank begonnen Huibert van Helden, Aaziz Laatiyaoui, Gerhard ‘stoffel’ Boogaard, Henry ‘guess who’s back’ Schouten, Mo Mekkaoui en William Vos.

Veen 2 kwam furieus uit de startblokken, al na enkele minuten lag de 1 – 0 tegen de touwen. De ontketende Jasper ‘Japie’ de Wit was niet te houden voor zijn directe tegenstander. Op een diepe bal perste hij er een sprint uit á la Usain Bolt in zijn beste dagen, liet zijn tegenstanders zijn hielen zien en gaf de bal strak voor. Een wanhopige Bommelse verdediger zag geen andere mogelijkheid dan de bal in zijn eigen doel te tikken.

Vlak daarna had het zomaar al 2 – 0 kunnen (moeten?) staan ware het niet dat Ad ‘the lumberjack’ van Ballegooijen zijn voet niet lekker tegen de bal wist te zetten na opnieuw een afgemeten voorzet van Jasper de Wit.

Gelukkig voor de groen-witte formatie was het Harm van Ballegooijen die binnen 10 minuten spelen zijn niet al te kleine hoofd tegen de bal wist te zetten uit een voorzet van…. U raadt het al Jasper de Wit… en zo de 2 – 0 binnen knikte.

Binnen een kwartier voetballen verscheen ook de 3 – 0 op het scorebord. Reinier Vos, na een lange lijdensweg met diverse blessures weer fit, was de doelpuntmaker met een knappe kopbal die bij de tweede paal binnenviel. De assistgever laat zich raden.

Vervolgens begon de scheidsrechter een ordinaire one-man show op te voeren door allereerst onze ‘good old’ Frank van Bergen een gele kaart voor te houden voor een dubieuze overtreding en hem daarna ook nog zijn tweede kaart te geven wegens opmerkingen op de leiding. Dat betekende dat ut Twidde met 10 man verder moest, met nog zeker 65 minuten te spelen.

Tot overmaat van ramp miste Jasper de Wit een penalty, versiert door Ad van Ballegooijen, door de bal in een baan om de aarde te schieten.

Nivo Sparta 2 scoorde daarna de 3 – 1 middels een kopgoal waarbij Gerben Verheij niet al te hoog sprong om de bal weg te koppen, er kon nog een vloeitje onder. Ook doelman Chris ‘facebook’ Netten kon het lederen speeltuig niet keren.

Veen 2 was even van de leg en de man minder situatie hielp hier niet bij.

Na een goed half uur spelen was daar echter Ad van Ballegooijen die uit een karakteristieke klutssituatie waarbij de keeper en twee verdedigers elkaar omver liepen de bal meekreeg en hem in het lege doel kon deponeren: 4 – 1.

De 5 – 1 mocht ook op het conto van de Veense torjäger gezet worden, een vrije trap van Enis Ulusan van een meter of 40 belande op de lat boven de verbouwereerde keeper, Ad van Ballegooijen was er als de kippen bij om de rebound vrijstaand binnen te tikken.

Vlak voor rust viel ook nog de 6 – 1 via captain Peter van Helden die de bal met een gelukje achter de keeper kreeg.

Na rust volgde snel nieuw spektakel. Ad van Ballegooijen werd wederom op onreglementaire wijze gestopt binnen de beruchte lijnen: penalty. Deze keer zette Enis Ulusan zich achter de bal. Nadat hij de pingel in eerste instantie verzilverde diende hij over genomen te worden om onverklaarbare reden. De tweede poging trof ook doel en zodoende viel de 7 – 1 te noteren.

Hierna nam Veen 2 gas terug, werden spelers rust gegund die met pijntjes rondliepen en kwamen diverse wisselspelers aan minuten toe. Het was knap om te zien hoe Veen 2 als team druk zette en bijna de hele wedstrijd met een man minder toch steeds weer goed onder de minimale druk van Nivo Sparta 2 wist uit te voetballen, een groot compliment!

Zodoende eindigde de wedstrijd in een niet eens geflatteerde 7 – 1 overwinning voor ut Twidde.

Opstelling Achilles Veen 2: Chris Netten, Gerrold Burghout, Enis Ulusan, Harm van Ballegooijen, Gerben Verheij, Peter van Helden, Frank van Bergen, Reinier Vos, Jasper de Wit, Ad van Ballegooijen en Ruben Burghout.