Achilles Veen 1 steelt overwinning tegen AFC

Na een povere wedstrijd op een koude Hanen Weide was Sem van der Pijl de Veense redder in nood door in de slotfase de 2-1 tegen de touwen te koppen.

Achilles Veen begon wederom met een gewijzigde basis 11 aan de wedstrijd tegen de zaterdag tak van het Amsterdamse AFC. Deze keer was Jamil Kools wel op tijd en stond dus ook weer onder de lat. Maarten Boddaert was weer zoals vertrouwd in de achterhoede geposteerd en werd in die linie vergezeld door Sezer Sulun, Thijs van den Berg en Freek Langermans. Op het middenveld was Ayden Kuipers weer terug. Naast hem stonden de vertrouwde middenvelders Theo Martens en Joep van den Ouweland. Voorin hadden Niek Wilborts en Jorik Mijnhijmer weer eens een basis plaats gekregen en natuurlijk stond daar ook nog topscorer Sen Aerts.

Achilles Veen begon zeer matig en inspiratieloos aan de wedstrijd. Er was weinig druk naar voren en er werd steeds slordig balverlies geleden. Dit resulteerde al in de 9e minuut in een achterstand voor de groen-witte equipe. Sezer Sulun werd eenvoudig gepasseerd door zijn directe tegenstander die een prima voorzet afleverde. Deze werd vakkundig van dichtbij het Veense doel in gewerkt. Een snelle 0-1 achterstand dus.

Ook na de 0-1 werd het voetbal van Veense kant allerminst oogstrelend en van de Amsterdammers kon niet veel meer worden verwacht dan dat ze hun voorsprong zouden gaan verdedigen. Toch kreeg in de 24e minuut Ayden Kuipers het op zijn heupen. Hij zette met een fantastische steekbal Niek Wilborts alleen voor de keeper. Wilborts passeerde eenvoudig de keeper en kon zo de bal over de doellijn tikken. Daarmee staat er dus weer een gelijke stand op het scorebord: 1-1.

Na de gelijkmaker houdt Achilles Veen de druk er even op. Dit resulteerde meteen in een paar kansen op een voorsprong. Onder andere Sen Aerts mist en weet daarbij nog de lat te raken, waardoor de rust wordt gehaald met een 1-1 tussenstand.

Ahilles Veen begint aan de tweede helft met Flavio Andjole binnen de lijnen. Hij is het veld in gekomen voor de geblesseerde Niek Wilborts.

Het eerste kwartier na de rust zet Achilles Veen druk op de Amsterdamse verdediging, maar weet niet tot echte kansen te komen en in de 66e minuut komen ze zelfs goed weg bij een Amsterdamse doorbraak. De voorwaartse van AFC komt kan alleen op het doel van Kools af, maar weet niet af te werken. In de 70e minuut wordt Sem van der Pijl in het veld gebracht voor Freek Langermans.

Er volgen voor beide ploegen nog wat klein kansen en op het moment dat iedereen verwacht dat we op een 1-1 eindstand aan het afgaan zijn moet Sezer Sulun aan de noodrem trekken. Dit levert hem een rode kaart op. De daaropvolgende Amsterdamse vrije trap belandt op de lat. Veen komt hier dus goed weg. Clemens Bastiaansen wil het punt gaan verdedigen en brengt verdediger Adreano van den Driest in het veld voor aanvaller Jorik Mijnhijmer, maar 2 minuten voor tijd mag Theo Martens aanleggen voor een vrije trap van een meter of 30. Deze belandt afgemeten op het voorhoofd van Sem van der Pijl die hard de winnende 2-1 binnen kopt. Uiteindelijk dus toch de winst voor Achilles Veen in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

De concurrentie

In de top van de hoofdklasse is niets veranderd. Noordwijk, SteDoCo en Ter Leede wisten allen hun wedstrijden winnend af te sluiten. Hiermee blijft de achterstand op koploper Noordwijk 9 punten. SteDoCo en Ter Leede achtervolgen Noordwijk op respectievelijk 5 en 6 punten.

Nootdorp wist verrassend weer 3 punten te pakken door op bezoek bij Zwaluwen met 2-3 te winnen en nestelt zich op en keurige 8e plaats.

Volgende week

Over een week wacht de uitwedstrijd in Vlaardingen tegen het plaatselijke Zwaluwen. Zij zullen zich willen revancheren op het verlies tegen Nootdorp. Een lastige uitwedstrijd dus weer voor Achilles Veen.

Maar eerst zal er aanstaande dinsdag om 20:00 uur afgerekend moeten worden met buurman Roda Boys voor de districtsbeker. Deze wedstrijd stond eigenlijk vorige week al op het programma, maar toen werd het veld in Aalst afgekeurd. Laten we hopen dat de weergoden ons deze week beter gezind zijn.