Achilles boekt derde overwinning van het seizoen.

Vandaag stond er wederom een uitwedstrijd op het programma. Er werd afgereisd naar Gouda, waar de Jodan Boys op ons wachtte. Achilles sleepte na 90 minuten voetballen de derde overwinning van het seizoen binnen.

Iedereen herinnert zich de wedstrijd van vorig jaar nog. Ferdi Kwetters stond onder de lat. Hij verving toen Maik vd Kieboom die eerder die week te kennen had gegeven zijn werk niet meer te kunnen combineren met het voetballen. Maar al snel ging het mis voor Ferdi Kwetters, hij raakte ernstig geblesseerd aan zijn knie. Er stond hem een lang revalidatie proces te wachten. Maar vandaag, uitgerekend tegen de Jodan Boys waar vorig jaar het noodlot voor hem toesloeg, zat hij weer bij de selectie. Clemens Bastiaanse moest ook Adreano van den Driest missen wegens trieste familieomstandigheden. Om deze reden was hij genoodzaakt om Harm van Ballegooien (speler van het 2e) toevoegen aan zijn selectie.

Al na zes minuten krijgt Achilles een grote kans om de score van deze middag te openen. Jorik Mijnhijmer krijgt de bal voor zijn voeten en geeft de bal goed voor op Sen Aerts, die goed mee doorgelopen is. Sen Aerts krijgt de bal op zijn hoofd en kopt de bal richting het doel. Maar de bal belandt snoeihard op de lat. Mocht de bal erin zijn gegaan, dan was het doelpunt afgekeurd. Want de grensrechter had al gevlagd voor buitenspel. Een aantal minuten later krijgt Joep van den Ouweland de bal voor zijn voeten en probeert met een lobje de keeper van de Jodan Boys te verrassen. Maar zijn poging mislukt omdat de bal over het doel heen gaat i.p.v. in het doel.

Achilles is tot dusver de baas in het veld. Ze hebben het meeste balbezit. De Jodan Boys zijn nog een beetje zoekende. Na 22 minuten spelen krijgt Achilles zijn derde kans van de wedstrijd. Brian Peters kan de bal goed aannemen en kan vrij uithalen omdat hij oog in oog met de keeper van Jodan Boys staat. Maar hij schiet de bal recht in de handen van keeper, terwijl hij met een stiftje de keeper van de Jodan Boys volledig had kunnen verrassen. En dan breekt de 27e minuut van de wedstrijd aan. Achilles komt dan op een 0-1 voorsprong. Jorik Mijnhijmer kan de bal goed aannemen. Hij staat vrij voor het doel van de Jodan Boys en geeft de bal een tik. De keeper van de Jodan Boys lijkt in eerste instantie de inzet te keren. Maar hij laat de bal los en deze rolt tussen zijn benen heel langzaam het doel in.

We zijn nog niet bekomen van 0-1 of de 0-2 staat al op het scorebord. Sen Aerts mag het doelpunt op zijn naam schrijven. Vanaf de flanken wordt de bal goed voorgegeven. Sen Aerts staat vrij voor het doel en kan de bal zonder enige problemen binnen koppen. De Jodan Boys stonden erbij en keken ernaar. Er werd helemaal niet ingegrepen en zodoende komt Achilles binnen een tijdbestek van nog geen 2 minuten door twee persoonlijke fouten op een 0-2 voorsprong. Maar de Jodan Boys laat zich hierdoor niet van de wijs brengen, want nog geen minuut later staat bijna al de aansluitingstreffer op het scorebord. Ware het niet dat Jamil Kools met drie uitstekende reddingen achter elkaar zijn ploeg op de been houdt.

We gaan rusten met een stand van 0-2 in het voordeel van Achilles.

Achilles zet de goede lijn van de 1e helft in eerste instantie goed door in de 2e helft. Maar alleen is de afwerking verre van voldoende. Aan vechtlust ontbreekt het niet. Naarmate de 2e helft vordert groeit de Jodan Boys meer in de wedstrijd en zijn ze diverse keren gevaarlijk voor het doel van Achilles. Maar de Jodan Boys weet niet dat Jamil Kools in bloedvorm is en met uitstekende reddingen Achilles in de wedstrijd houdt. Achilles weet de 2e helft ook maar weinig kansen te creëeren. In de 81e minuut krijgen ze nog wel een kans om de 0-3 op het scorebord te zetten. Maar de poging van Brian Peters gaat naast.

De 2e helft is lang niet zo sprankelend als de 1e helft. Dus er valt eigenlijk niet zoveel te melden. Achilles doet wat ze moeten doen en dat is winnen. Omdat de concurrenten punten hebben laten liggen maakt Achilles een sprong naar 2e plek om de ranglijst. Ze moeten alleen Noordwijk voor zich dulden. Noordwijk is de enige ploeg die tot dusver nog geen wedstrijd heeft verloren.

Volgende week krijgen we bezoek van Ter Leede. Ter Leede wist vandaag thuis met 3-2 te winnen van de Zwaluwen. Achilles en Ter Leede hebben beide evenveel punten, maar omdat Achilles een iets beter doelsaldo heeft moet Ter Leede genoegen nemen met de derde plek. Op papier een topper. Laten we hopen dat beide ploegen er een spannende en mooie wedstrijd van gaan maken. De wedstrijd begint net als altijd om 14.30 uur.

Opstelling Achilles Veen:

Jamil Kools, Freek Langermans, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Theo Martens, Ayden Kuipers, Sen Aerts, Jorik Mijnhijmer (83, Flavio Andjole), Niek WIlborts, Joep van den Ouweland (57, Toby Tan) en Brian Peters.